Ολοκλήρωση: Ιούλιος 2016

Οι ανάγκες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία σε πλύση ιματισμού είχε αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται τόσο στην αυξημένη κίνηση σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου (δωμάτια, εστιατόρια, banquet, spa) όσο και στην προσθήκη στη λειτουργία του τμήματος πλυντηρίου και η πλύση ιματισμού του γειτονικού ξενοδοχείου King George που ανήκει στην ίδια διαχείριση.
Η πρόκληση που αναλάβαμε ήταν να μπορέσει το τμήμα του πλυντηρίου να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο υψηλής ποιότητας ιματισμού στον ίδιο διαθέσιμο χώρο, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού, μειώνοντας τις ώρες λειτουργίας του τμήματος, την συντόμευση των προγραμμάτων πλύσης και στεγνώματος διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και της αύξηση της ζωής του ιματισμού, την μείωση του κόστους λειτουργίας (εργατικών, κατανάλωση ενέργειας, νερού, χημικών) σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.
Η μελέτη που εκπόνησε η Xenex αφού έλαβε όλα τα δεδομένα, έδειξε ότι έπρεπε να γίνει χρήση βιομηχανικών μηχανημάτων με ειδικά χαρακτηριστικά, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος σε χώρο compact ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η παραγωγή και η απόδοση του τμήματος πλυντηρίων. Η επιλογή μας ήταν ξεκάθαρη, τα μηχανήματα που προτείναμε δεν ήταν άλλα από τα κορυφαία Γερμανικά πλυντήρια Kannegiesser. Συγκεκριμένα στο κομμάτι της πλύσης αντικαταστάθηκαν 4 πλυντήρια συνολικής ονομαστικής χωρητικότητας 400kg με 3 πλυντήρια διπλής στήριξης FavoritPlus 1450NBW συνολικής ονομαστικής φόρτωσης 420kg, αύξηση ονομαστικής χωρητικότητας +5%. Στην χρήση όμως η πραγματική παραγωγή με τα παλιά πλυντήρια ήταν 350kg την ώρα ενώ σήμερα η πραγματική παραγωγή είναι 540kg την ώρα, αύξηση πραγματικής παραγωγής +55%. 
Με λιγότερα μηχανήματα πετύχαμε αύξηση παραγωγής, το ίδιο προσωπικό αύξησε την απόδοση του χάρις την βελτιωμένη εργονομία που διαθέτουν τα πλυντήρια της Kannegiesser τόσο στην φόρτωση όσο και στην εκφόρτωση του ιματισμού χωρίς να οι χειριστές να καταπονούνται σωματικά. 
Μεριμνήσαμε στα πλυντήρια να υπάρχει μια πολύ σημαντική διευκόλυνση, όταν ο χειριστής φορτώνει το πλυντήριο έχει την δυνατότητα να βλέπει στην οθόνη του μηχανήματος πραγματικά το βάρος του ιματισμού που βάζει στο κάδο ώστε το μηχάνημα να είναι γρήγορα και σωστά φορτωμένο έτοιμο για χρήση. Η αυτόματη ζυγαριά παραμένει ενεργή κατά την διάρκεια του προγράμματος και όχι μόνο κατά την φόρτωση του μηχανήματος. Γνωρίζοντας το βάρος του ιματισμού και ανάλογα τον επιθυμητό προγραμματισμό εισάγει νερό και χημικά διασφαλίζοντας ότι η αναλογία του επιθυμητού διαλύματος μέσα στην πλύση να είναι πάντα η ίδια όπως και τα αποτελέσματα καθαριότητας.

Μια τεχνολογική υπεροχή που έχει εφαρμογή στην μείωση του συνολικού χρόνου πλύσης είναι το σύστημα Jet-Rinsing το οποίο έχει την δυνατότητα να φρενάρει τον κάδο από την υψηλή ταχύτητα στυψίματος μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Χωρίς να επηρεάσουμε τον χρόνο πλύσης έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε αμέσως μετά ένα προστύψιμο και ένα γρήγορο φρενάρισμα (χωρίς μηχανικές καταπονήσεις στο μηχάνημα) δημιουργώντας στον ιματισμό το φαινόμενο του σφουγγαριού. Δεν αποχετεύουμε μόνο το νερό που περιβάλλει τον ιματισμό αποχετεύουμε και το νερό που περιέχει ο ιματισμός κάνοντάς τον απορροφητικό. Το φρέσκο νερό του ξεβγάλματος θα διεισδύσει στον ιματισμό γρηγορότερα, πιο αποτελεσματικά και αν όχι με ένα αλλά με μέγιστο δύο ξεβγάλματα το πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Πραγματικό όφελος: 65% μικρότερη κατανάλωση νερού, 55% αύξηση παραγωγής, 25% μικρότερη κατανάλωση χημικών, 20% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Στο κομμάτι του στεγνώματος αντικαταστάθηκαν τα παλιά τρία στεγνωτήρια με δύο βιομηχανικού τύπου στεγνωτήρια ονομαστικής φόρτωσης 75kg έκαστο, της σειράς DC 75 DWU με πραγματική απόδοση 240kg την ώρα έκαστο. Σχεδιαστικά το μηχάνημα παρέχει την μέγιστη διευκόλυνση και εργονομία για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση του ιματισμού. Επιπλέον έχει ενσωματωμένο σύστημα ανακύκλωσης του θερμού αέρα κατά 80% εξοικονομώντας ενέργεια που σε άλλες περιπτώσεις πάει χαμένη. Η λειτουργία του είναι αυτοματοποιημένη γιατί ελέγχει συνεχώς τον ιματισμό πόσο υγρός είναι με σύστημα μέτρησης laser, το σύστημα infratouch σταματά αυτόματα το στέγνωμα προστατεύοντας τον ιματισμό διατηρώντας τον αφράτο χωρίς να απασχολεί τον ο χειριστή. 
Είμαστε περήφανοι με την ολοκλήρωση του project, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά από την στιγμή της εκκίνησης των μηχανημάτων της Kannegiesser ο χρόνος λειτουργίας του τμήματος μειώθηκε με σημαντική βελτίωση της ποιότητας πλύσης, της απόδοσης, του κόστους λειτουργίας και του περιβάλλον χρήσης.  

 

© 2017 XENEX - All rights reserved