Στα πλαίσια ενός ακόμα ιδιαίτερου project, η Xenex συνθέτει χώρους λειτουργικούς και «έξυπνους» - έτοιμους να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των chefs, του προσωπικού, αλλά και των θαμώνων.

Αρχιτέκτονας: Liakos Architects
Σχεδιαστής: Wherehaus Design

H ZUMA, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας, επαναπροσδιορίζει τη θέση της στον κόσμο του διεθνούς jet set λειτουργώντας το νέο εστιατόριο ZUMA στη Μύκονο! Στα πλαίσια του ιδιαίτερου αυτού project, η Xenex, σε συνεργασία με την Wherehaus Design που σχεδίασε τις κουζίνες, ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό των κουζινών, bars & laundry και κατάφερε να συνθέσει χώρους λειτουργικούς και «έξυπνους» - έτοιμους να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των chefs, του προσωπικού, αλλά και των θαμώνων.

Οι μεγάλων διαστάσεων μονοκόμματες επιφάνειες και οι στιβαρές custom made ανοξείδωτες κατασκευές της Xenex Steel οριοθέτησαν και οργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τους χώρους της κεντρικής παραγωγής, όσο και εκείνους του service à la carte θέτοντας γερές βάσεις για την παροχή υψηλού επιπέδου γαστρονομικών -και όχι μόνο- υπηρεσιών. Για την υλοποίηση του μοναδικού αυτού έργου, η Xenex -όπως πάντα- είχε στο πλευρό της μια σειρά εξαιρετικούς, αξιόπιστους συνεργάτες:

Η κουζίνα του υπερσύγχρονου εστιατορίου εξοπλίστηκε με custom made cooking stations της AMBACH, επαγγελματικούς φούρνους combi steamers της Convotherm και έναν εντυπωσιακό Hearth Oven της Phoenix. Δυναμικό παρών, όμως, έδωσαν και οι custom made robata grills της Clay Oven Company, ενώ τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας της Hallde, τα μοναδικά mixers της Betrand Puma και το σύστημα καθαρισμού\πλυσίματος λαχανικών της Nilma απλοποίησαν συγκεκριμένες εργασίες διευκολύνοντας το έργο των chef και αναβαθμίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα κάθε μαγειρικής παρασκευής. Custom-made όμως ήταν και τα premium sushi displays που κατασκεύασε η Iglu Cold Systems για το sushi bar του εστιατορίου οι οποίες ενσωματώθηκαν αρμονικά στον χώρο. Τέλος, μέσω των πλέον αξιόπιστων, καινοτόμων πλυντηρίων της Meiko, η Xenex εξασφάλισε άριστο αποτέλεσμα στην πλύση σκευών, ποτηριών και πιάτων, κλειδώνοντας τόσο την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας, όσο και την υγιεινή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αποτελεσματικό, ασφαλές, οικονομικό και οικολογικό πλύσιμο.

Εκτός από τον μαγειρικό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό επεξεργασίας των πρώτων υλών, η Xenex επιστράτευσε τις πιο αξιόπιστες λύσεις και για τη συντήρηση παντός είδους πρώτης ύλης: αξίζει να αναφέρουμε τα παγκοσμίου φήμης blast chiller και shock freezers των Irinox Professional, τα κορυφαία bottle bar coolers της Gamko, τα πάνελ ψυκτικών θαλάμων της γαλλικής Dagard, αλλά και τις κομψές βιτρίνες κρασιού της Enofrigo – στοιχεία τα οποία αναβάθμισαν τόσο την οργάνωση, όσο και την αισθητική χώρου.

Η ZUMA για ακόμα μια φορά έκανε δυναμική εμφάνιση εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον κόσμο της διασκέδασης και της υψηλής γαστρονομικής εμπειρίας. Η Xenex δεν θα μπορούσε παρά να νιώθει περήφανη που αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας αυτής χάρη στην πολύχρονη εμπειρία, την τεχνογνωσία και τους εξαιρετικούς συνεργάτες που διαθέτει.

© 2017 XENEX - All rights reserved