Αρχιτέκτονας: Meyer Davis Studio - AETER
Σχεδιαστής: K Studio - Martin Brudnizki
Σύμβουλος: Humble Arnold Associates
Ολοκλήρωση: Μάρτιος 2019

Το ξενοδοχείο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ανέθεσε την πλήρη ανακαίνιση των 7 εστιατορίων που βρίσκονται στις ξενοδοχειακές μονάδες, Αρίων και Ναυσικά στην Xenex. H εταιρεία μας συνεργάστηκε άψογα με τους Foodservice consultants Humble Arnold & Assοciates οι οποίοι ανέλαβαν την μελέτη κάθε κουζίνας και το αποτέλεσμα κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο για την λειτουργικότητα όσο και την αισθητική των εστιατορίων.

Στην μονάδα του συγκροτήματος Αρίωνα, βρίσκονται 4 εστιατόρια: το signature εστιατόριο θαλασσινών "Πέλαγος" που εξοπλίστηκε με custom κατασκευή κουζίνα της Marrone , το παραθαλάσσιο εστιατόριο "Ταβέρνα 37", ενώ σε ένα κλειστό εστιατόριο εξοπλισμένο με custom κατασκευή κουζίνα της Marrone δίνονται μαθήματα μαγειρικής (culinary lessons) και διοργανώνονται ιδιωτικά events. Εδώ στεγάζεται και το sophisticated lounge "Astron" καθώς και το "Aristotle's" cigar lounge.

Στην μονάδα Ναυσικά, η αυθεντική ιταλική trattoria "Mercatto", το ζωντανό και δυναμικό με τέλεια θέα lounge "Avra"  και το εστιατόριο  "Helios" αφήνει τον επισκέπτη να γευτεί τις  λατινοαμερικάνικες σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται στο robatta grill της Marrone. Εκεί βρίσκονται και οι ειδικά κατασκευασμένες για το εστιατόριο βιτρίνες της Iglu για την σωστή συντήρηση των κρεάτων κοπής Νοτίου Αμερικής και την εντυπωσιακή προβολή τους στον πελάτη.

  

Η εταιρεία μας ανέλαβε και τον back of house εξοπλισμό των συγκροτημάτων. Έτσι, οι κορυφαίες κουζίνες της Ambach, τα Γερμανικά πλυντήρια πιάτων και ποτηριών της Meiko, οι φούρνοι combisteamer της Convotherm, οι charcoal φούρνοι της Mibrasa και οι θερμοθάλαμοι της Alto Shaam εξασφαλίζουν την άρτια λειτουργία όλων των εστιατορίων και τμημάτων banquet.

Φυσικά, όλες οι ειδικές ανοξείδωτες κατασκευές και ψυγεία είναι της Xenex Steel ενώ τα ψυγεία των μπαρ είναι προμηθευμένα από την εταιρεία Gamko.

© 2017 XENEX - All rights reserved