Η Xenex οργανώνει και εξοπλίζει την κουζίνα και τους υπόλοιπους χώρους του Beefbar Athens.

Με το έντονο στοιχείο της ψάθας, και τις γήινες αποχρώσεις της τερακότας και του ξύλου χρειάστηκε να εναρμονιστούν τα προϊόντα και οι κατασκευές των Xenex και Xenex Steel στα πλαίσια της συνεργασίας τους με το Beefbar Athens που βρίσκεται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Για τον εξοπλισμό και την οργάνωση της ανοιχτής εξωτερικής κουζίνας του εστιατορίου δημιουργήθηκαν custom made κατασκευές από ανοξείδωτο ατσάλι οι οποίες λειτούργησαν ως αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και ως πάγκοι εργασίας για το προσωπικό. Βασικό στοιχείο της κουζίνας αποτέλεσε ο φούρνος της Mibrasa, ο οποίος επιλέχθηκε ως η καλύτερη λύση για τη σωστή διαχείριση, το άψογο ψήσιμο και την ανάδειξη της ιδιαίτερης γεύσης των εκλεκτών κρεάτων – τα οποία άλλωστε αποτελούν το βασικό στοιχείο του μενού του εστιατορίου, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας του.

Δεξιά και αριστερά της κεντρικής ανοιχτής κουζίνας δημιουργήθηκαν δύο επιμέρους κουζίνες – μια για τις αλμυρές και μια για τις γλυκές παρασκευές. Η πρόκληση όσον αφορά τη διαμόρφωση και την οργάνωση των δύο χώρων ήταν η περιορισμένη έκτασή τους η οποία έπρεπε να αξιοποιηθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Η Xenex Steel σε πλήρη συνεννόηση με το Τμήμα Σχεδιασμού της Xenex έθεσαν τις σωστές υποδομές εξοπλίζοντας περιμετρικά τον χώρο με ανθεκτικά ερμάρια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά και δοκιμασμένα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας των Olis, Convotherm και Irinox τα οποία διευκόλυναν τη δημιουργία των παρασκευών, αυτοματοποιώντας συγκεκριμένες διαδικασίες, εξοικονόμησαν χώρο και χρόνο, διευκόλυναν το προσωπικό και συνέβαλλαν στην ομαλή ροή και εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας.   

Οι state of the art βιτρίνες συντήρησης και έκθεσης της Iglu αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν στη διακόσμησης της σάλας, ενώ ανέλαβαν να συντηρήσουν και να παρουσιάσουν στους θαμώνες τις εκλεκτές σπάνιες ετικέτες κρασιών, τις σαμπάνιες, αλλά και τα διαλεγμένα κομμάτια κρέατος όπως για παράδειγμα το περίφημο γιαπωνέζικο βοδινό Kobe, αλλά και τα υπόλοιπα κρέατα τα οποία επιλέγονται από τις πιο ξακουστές φάρμες του Νέου Κόσμου ειδικά για τους θαμώνες του Beefbar Athens.  

Για την καθαριότητα των πιάτων, των ποτηριών, των σκευών και των υπόλοιπων εργαλείων της κουζίνας η Xenex επιστράτευσε δύο μοναδικά μηχανήματα του γερμανικού οίκου  Meiko: ένα πλυντήριο τούνελ με μεταφερόμενα καλάθια με και ένα undercounter πλυντήριο. Πρόκειται για δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης τα οποία, σαν αφανείς ήρωες, «κλειδώνουν» την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργεία της κουζίνας με τον καλύτερο, τον πιο «πράσινο» και τον πιο οικονομικό τρόπο.

Τέλος, στο επίπεδο της εισόδου βρίσκεται το art deco μπαρ του εστιατορίου τον σχεδιασμό και την κατασκευή του οποίου ανέλαβαν οι Xenex και Xenex Steel, εφοδιάζοντάς το με ψυγεία, πάγκους και ερμάρια από ανοξείδωτο ατσάλι – κατασκευές ανθεκτικές στην έντονη, καθημερινή χρήση.   

© 2017 XENEX - All rights reserved