Κεντρική κουζίνα, buffet, bars & Πλυντήριο Ιματισμού

Αρχιτέκτονας: Αντώνης Μαρτίνος
Ολοκλήρωση: Ιούνιος 2016

Μετά από 2 χρόνια συζητήσεων και μελετών με τους ιδιοκτήτες του νέου ξενοδοχείου στον Άγιο Γιάννη στη Μύκονο, τέθηκε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου εντός του Μαΐου 2016, ώστε τον Ιούνιο το ξενοδοχείο να ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του. 
Συμφωνήθηκε να χρησιμοποιηθούν συσκευές πολύ υψηλού επιπέδου και απόδοσης καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν πολύ θετική εμπειρία, από αντίστοιχες συσκευές που προμηθεύονται εδώ και πολλά χρόνια από τη Xenex στα υπόλοιπα ξενοδοχεία τους.

Μεταξύ των μηχανημάτων εγκαταστάθηκαν Γερμανικοί φούρνοι Convotherm 4, εψηστικά OLIS, φριτέζες FriFri και συσκευές προετοιμασίας λαχανικών Hallde. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν παγομηχανές Brema και ειδικές ανοξείδωτες κατασκευές και ψυγεία Xenex Steel.
Στο κομμάτι του Buffet, μπήκαν ειδικές κατασκευές της Xenex Steel. Στο κρύο κομμάτι ειδικά χρησιμοποιήθηκαν οι ψυχρολεκάνες της Xenex Steel με ανεπτυγμένη τεχνολογία ελεγχόμενης κυκλοφορίας αέρα  για καλύτερη ψύξη των τροφίμων με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ στο ζεστό κομμάτι μπήκαν τόσο κεραμικές εστίες Xenex Steel, όσο και induction holding units. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κεντρικό pool bar του Anax που αποτελείται από μία μπάρα 11 μέτρων με πολλές καμπύλες. Το bar που κατασκεύασε η Xenex, ακολουθεί το σχήμα της μπάρας, με μία εντυπωσιακή μονοκόμματη επιφάνεια 11 μέτρων κάτω από την οποία ενσωματώνονται όλες οι απαραίτητες κατασκευές και συσκευές (παγομηχανές, ψυγεία, ερμάρια κλπ).

© 2017 XENEX - All rights reserved