GB Roof Garden renovation

Αρχιτέκτονας: ΩΜ Μελετητική- Νάση Δημοπούλου
Απρ 01, 2015

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, διαπιστώθηκε ότι η ζήτηση των πελατών για το εστιατόριο στην ταράτσα GB Roof Garden είχε ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακαίνισης – επέκτασης του εστιατορίου, και την ανακαίνιση της κουζίνας ώστε να μπορέσει να εξυπηρετεί καλύτερα τα αυξημένα και πολύ υψηλού επιπέδου κουβέρ.
Η προηγούμενη κουζίνα που είχε παραδοθεί από τη Xenex κατά την μεγάλη ανακαίνιση του 2004, είχε σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί πολύ λιγότερα άτομα για ένα a la Carte Γαλλικού Τύπου Bistro. 
Ο ανασχεδιασμός της κουζίνας ήταν μία μεγάλη πρόκληση, καθώς η ίδια κουζίνα προετοιμάζει το πρωινό για περίπου 500 άτομα, ενώ το βράδυ εξυπηρετεί περίπου 200 άτομα σε ένα Ελληνικό Gourmet a la Carte Εστιατόριο.
Για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της νέας κουζίνας, του bar και του buffet, χρειάστηκε η άψογη συνεργασία της Xenex με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, το Chef του GB Roof Garden Αστέριο Κουστούδη, τον executive Chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου, τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς του έργου.
Η άλλη μεγάλη πρόκληση ήταν τα στενά χρονικά περιθώρια του έργου, καθώς το ξενοδοχείο ήταν σε λειτουργία και το εστιατόριο θα έκλεινε μόνο για 2 εβδομάδες.

Τελικά το εστιατόριο επαναλειτούργησε στα μέσα Μαρτίου 2015 εντός του χρονοδιαγράμματος και η ανακαίνιση βελτίωσε πολύ την απόδοση της κουζίνας, καθώς μπορεί και εξυπηρετεί άνετα πιο πολλά κουβέρ, πάντα σερβίροντας πιάτα πολύ υψηλού επιπέδου.
Στο buffet χρησιμοποίησε η Xenex για τα ζεστά chafing dishes, τεχνολογία κρυφού induction, το Cooktek Incogneeto. Ουσιαστικά με επαγωγική τεχνολογία κρυμμένη κάτω από το μάρμαρο του πρωινού buffet, μπορούν να ζεσταίνονται τα chafing dishes, ενώ το βράδυ που λειτουργεί το a la carte εστιατόριο, κρύβονται τα chafing dishes και απλά φαίνεται ένα μαρμάρινο τραπέζι.
Στο bar χρησιμοποιήθηκε η κορυφαία σειρά ψυγείων της Gamko Flexbar, ενώ για το σύστημα συντήρησης κρασιών και champagne by the glass χρησιμοποιήθηκε το Pod Bar της Bermar.
Στην κουζίνα, η ανάγκη για δυνατά grill ήταν μεγάλη, για αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα broiler Magikitch’n. Οι υπόλοιπες συσκευές που επιλέχθηκαν είναι Frymaster, Convotherm combisteamer, Bonnet εψηστικά και Cooktek induction.

© 2017 XENEX - All rights reserved