Πηλλακίου, Μύκονος

Αρχιτέκτονας: Φραντζέσκος Νικόλας
Σχεδιαστής: Μαριλένα Ρίζου
Ολοκλήρωση: Σεπτέμβριος 2018

Ο διάσημος Τούρκος κρεοπώλης και εστιάτορας Νουσρέτ Γκιοκτσέ, με διεθνή φήμη για τον τρόπο που αλατίζει το κρέας, γνωστός ως Salt Bae, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, στην Ελλάδα, σε ένα μέρος που δεσπόζει επιβλητικά στην μαγευτική τοποθεσία της Μυκόνου, στον Κόκκινο Μύλο, κοντά στην χώρα.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο  από την γνωστή αλυσίδα του Nusr-Et Steakhouse  με έμφαση στο κρέας, που κερδίζει τις καρδιές των επισκεπτών τόσο για το μενού όσο και για την σαγηνευτική θέα που μπορούν να απολαύσουν από το χώρο του εστιατορίου ή του εξωτερικού μπαρ, στον πάνω όροφο.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου εμπιστεύτηκαν και αυτό το δημιούργημά τους στην Xenex. Έτσι, οι εστιατορικές εγκαταστάσεις εξοπλίστηκαν με ειδικές κατασκευές από τα κορυφαία παγκοσμίως εργοστάσια των ιταλικών εταιρειών Marrone και  Iglu.

 

Στην είσοδο του χώρου δεσπόζει ο ειδικά σχεδιασμένος walking θάλαμος της Iglu , από την σειρά Mirabilia, με 2 ζώνες για λευκά,αφρώδη και κόκκινα κρασιά ενώ, κεντρική θέση στον χώρο έχουν και τα ειδικά ψυγεία ωρίμανσης και προβολής κρεάτων και συντήρησης και προβολής αλλαντικών και τυριών αντίστοιχα.
Η κουζίνα του εστιατορίου περιλαμβάνει custom νησίδες (stations) με εστίες γκαζιού και γκριλ ειδικά μελετημένες για να προσαρμόζονται στο μενού του εστιατορίου. Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών όπως είναι οι combi steamer φούρνοι της γερμανικής εταιρείας Convotherm και τα πλυντήρια πιάτων υψηλής απόδοσης της Meiko, από την σειρά  Upster K.
Η Xenex Steel κατασκεύασε τα μεγάλα και παραγωγικά cocktail stations που εξυπηρετούν τόσο το κεντρικό όσο και το lounge μπαρ, στον 1ο όροφο του εστιατορίου ενώ οι παγομηχανές της εταιρείας Brema προμηθεύουν συνέχεια τους bartenders με πάγο για την άψογη εκτέλεση των cocktail τους.

 

© 2017 XENEX - All rights reserved