Αρχιτέκτονας: Φ.&Κ. ΚΥΔΩΝΙΑΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ολοκλήρωση: Ιούλιος 2017

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στην περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, το  Amada Colossos Resort, ανακαινίστηκε ριζικά διατηρώντας πάντα την ελληνική ταυτότητά του. Την πλήρη αναβάθμιση του ξενοδοχείου των 700 δωματίων υλοποίησε με επιτυχία το αρχιτεκτονικό γραφείο Φ.&Κ. ΚΥΔΩΝΙΑΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ενώ την πλήρη αρχιτεκτονική επιμέλεια των θεματικών εστιατορίων ανέλαβε ο σχεδιαστής και αρχιτέκτονας Ελευθέριος Αμπατζής.

Ένα έργο τόσο υψηλών απαιτήσεων δε γινόταν παρά να ανατεθεί στην Xenex. Η εταιρεία μας εξόπλισε την κεντρική κουζίνα του ξενοδοχείου με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι οι combi steamer φούρνοι της Convotherm , οι επαγωγικές εστίες της  Inducs, οι ταχυφούρνοι της Turbochef, οι παγομηχανές  Brema και τα πλυντήρια πιάτων της Meiko Μ-iQ.

Το ζαχαροπλαστείο, το αρτοποιείο, οι ψυκτικοί θάλαμοι/ καταψύξεις, οι χώροι προετοιμασίας εξοπλίστηκαν επίσης με μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών από τους διεθνείς αποκλειστικούς προμηθευτές εστίασης της  Xenex.

Την προσοχή των θαμώνων ελκύει το all day εστιατόριο με front of house cooking τόσο για την υψηλή αισθητική του όσο και για τον άρτιο εξοπλισμό από μηχανήματα που εμπνέουν και διευκολύνουν  τους σεφ ενός ξενοδοχείου με τόσες καθημερινές αυξημένες απαιτήσεις. 

Τα τρία θεματικά εστιατόρια του συγκροτήματος, ένα ελληνικό, ένα ιταλικό και ένα ασιατικό εξοπλίστηκαν από την Xenex  με μηχανήματα και ανοξείδωτες κατασκευές υψηλών προδιαγραφών , ώστε να μπορούν να ετοιμάσουν επιτυχώς  όλα τα πιάτα των αντίστοιχων μενού.

Τα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  περιλαμβάνουν επίσης ένα snack-bar, 3  pool bars και το Ελληνικό καφενείο  που λειτουργούν άψογα με την παρουσία των ανοξείδωτων κατασκευών υψηλής αντοχής της Xenex Steel.

© 2017 XENEX - All rights reserved